Tekenwedstrijd Winnaars 2009-2010

 

We hebben nog dit jaar veel geluk gehad! Met veel kunst, hebben de winnaars ons prachtige kunstwerken bezorgd, die van grote creativiteit en talent getuigen.

Een tekening op z’n kop?

Wellicht zijn tekeningen die men kan omdraaien en zo 2 verschillende personages vertonen u niet onbekend. In het Scientastic Museum worden er verschillende tentoongesteld en zijn we op zoek naar jonge talenten.
Het principe van de wedstrijd “omgekeerd of ondersteboven” is een tekening te creëren die op twee verschillende manieren kan geïnterpreteerd worden, naargelang de invalshoek die we bekijken. Met andere woorden, de tekening geeft een interpretatie weer, en als men hem 180° draait, onthult hij een andere.

Prijs van de Tekeningwedstrijd 2009-2010

Dit jaar moest de tekening een wereld of buitenaards leven voorstellen, en omgekeerd om het even wat.

Gefeliciteerd, winnaars!

De wedstrijd was verdeeld in 2 categorieën: de “9 tot 15 jaar” en de “+15 jaar”.

Eerste prijzen van de categorie “9 tot 15 jaar”

De laureaten van deze eerste categorie zijn:

Eerste prijs: David Vallet

Tweede prijs: Diego Van den abeele

Derde prijs: Pepijn Cools

Vierde prijs: Savary Sylvie en Sylviane Putinier

Eerste prijzen van de categorie “+15 jaar”

De laureaten van deze tweede categorie zijn:

Eerste prijs: Luise Arianna

Tweede prijs: Nina Schinazi

Derde prijs: Claire Njoo en Adriane Gillisen

Vierde prijs: Luise Arianna

Helaas konden we ze niet allen weergeven door gebrek aan plaats. De eerste prijs van de 2 categorieën worden eveneens weergegeven in Scientastic tot in december 2011. U mag ook deze beneden zien. Om enkele kunstwerken van 2008 en vroeger te bewonderen, neem eens een kijkje op onze online galerij.

David Vallet: Vrouw op Lotus

Scientastic

Luise Arianna: Uil

© Scientastic

Gefeliciteerd aan al diegenen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd!

Het is niet altijd gemakkelijk om de laureaten aan te wijzen, we moesten hiervoor tot onze spijt moeilijke keuzes maken.
Sommige tekeningen waren heel grappig of heel goed gevonden maar beantwoordden niet aan de selectiecriteria. Ik weet dat de zegswijze “het belangrijkste is de deelname” jullie maar half tevreden zal stellen maar ik hoop niettemin dat deze creatieve oefening jullie pret heeft bezorgd.

Onze dank gaat ook uit naar de sponsors!

We danken van harte de sponsors Stabilo en Schleiper voor het steunen van deze wedstrijd. De Schleiper cadeaucheques en rugzakken vol Stabilo producten werden door de laureaten enthousiast ontvangen.

 


 
 
copy right © Baudouin Hubert, all rights reserved.