Tekenwedstrijd Winnaars 2007-2008

 

We hebben dit jaar veel geluk gehad! Ondanks het moeilijke thema van deze laatste editie hebben de winnaars ons prachtige kunstwerken bezorgd, die van grote creativiteit en talent getuigen.

Een tekening op z’n kop?

Wellicht zijn tekeningen die men kan omdraaien en zo 2 verschillende personages vertonen u niet onbekend. In het Scientastic Museum worden er verschillende tentoongesteld en zijn we op zoek naar jonge talenten.
Het principe van de wedstrijd “omgekeerd of ondersteboven” is een tekening te creëren die op twee verschillende manieren kan geïnterpreteerd worden, naargelang de invalshoek die we bekijken. Met andere woorden, de tekening geeft een interpretatie weer, en als men hem 180° draait, onthult hij een andere.

De creatieve voorbeelden die hieronder zijn weergegeven, werden gemaakt door Sylvain Demoulin en door Valérie Wauf, winnares van de wedstrijd van 2002. Sylvain’s kunstwerk vertoont enerzijds een haan, anderzijds een schaap. Op de tekening van Valérie ziet men op de ene manier een jong meisje, omgekeerd een kat! Sylvain en Valérie, bedankt!

 

Prijs van de Tekeningwedstrijd 2007-2008

Dit jaar moest de tekening een wereld of buitenaards leven voorstellen, en omgekeerd om het even wat.

Gefeliciteerd, winnaars!

De wedstrijd was verdeeld in 2 categorieën: de “9 tot 15 jaar” en de “+15 jaar”.

Eerste prijzen van de categorie “9 tot 15 jaar”

De laureaten van deze eerste categorie zijn:

Eerste prijs: Julie Ayoun

Tweede prijs: Arianna Luise

Derde prijs: Axanna Peretyatko

Eerste prijzen van de categorie “+15 jaar”

De laureaten van deze tweede categorie zijn:

Eerste prijs: Maryline Tillier

Tweede prijs: Sébastien Piquet

Derde prijs: J. Baptiste Germain

Om deze nieuwe kunstwerken te bewonderen, neem eens een kijkje op onze online galerij. Helaas konden we ze niet allen weergeven door gebrek aan plaats. Ze worden eveneens weergegeven in Scientastic, minstens tot in juni 2009.

Het uitreiken van de prijzen gebeurt via internet.

Dit jaar zijn de meeste winnaars Fransen, buiten J. Baptiste Germain (bedankt J. Baptiste!) die speciaal uit Zwitserland is gekomen met zijn vriendin voor de prijsuitreiking. De anderen konden hierbij niet aanwezig zijn, wat we hen natuurlijk graag vergeven. Dit is de reden waarom ik een kleine officiële prijsuitreiking heb georganiseerd via internet voor de eerste prijzen; Julie Ayoun, Maryline Tillier, uit Frankrijk. Julie en Maryline, jullie vinden hieronder jullie officiële prijsuitreiking. Alvast nog gefeliciteerd!

Winnaar Maryline Tillier

Winnaar Julie Ayaoun

 

Gefeliciteerd aan al diegenen die hebben deelgenomen aan de wedstrijd!

Het is niet altijd gemakkelijk om de laureaten aan te wijzen, we moesten hiervoor tot onze spijt moeilijke keuzes maken.
Sommige tekeningen waren heel grappig of heel goed gevonden maar beantwoordden niet aan de selectiecriteria. Ik weet dat de zegswijze “het belangrijkste is de deelname” jullie maar half tevreden zal stellen maar ik hoop niettemin dat deze creatieve oefening jullie pret heeft bezorgd.

Onze dank gaat ook uit naar de sponsors!

We danken van harte de sponsors Stabilo en Schleiper voor het steunen van deze wedstrijd. De Schleiper cadeaucheques en rugzakken vol Stabilo producten werden door de laureaten enthousiast ontvangen.

Volgende wedstrijd in 2009.

De volgende wedstrijd zal in 2009 starten. We houden jullie via onze site op de hoogte van de modaliteiten van deze wedstrijd. Het thema zal gemakkelijker zijn, beloofd!

 
 
copy right © Baudouin Hubert, all rights reserved.